Planten en bomen worden verkocht als potplanten, pluggen of blote wortels. Welk type wordt gebruikt voor een specifiek product wordt aangegeven op de detailpagina van dat specifieke product. 


Mensen zijn het best plugplanten met Potplanten, deze kunnen bijna het hele jaar door worden verzonden en we gebruiken potten variërend van 7cm tot 25cm voor de meeste van onze vaste planten en heesters. 


We gebruiken ook stekkers van 5/6 cm voor veel van onze zomerplanten. Plugplanten zijn kleiner dan potten, maar hebben net zoveel groei kracht. Ze zijn effectiever om in grotere hoeveelheden te verzenden, omdat ze minder grond bevatten.


Kale wortel wordt gebruikt voor sommige van onze grotere fruitbomen, heggen en sommige vaste planten (pioenrozen). Dit zijn meestal sterke telers die in volle grond zijn gekweekt, niet beperkt tot een pot en ze passen zich meestal sneller aan in uw tuin dan in potplanten. Potplanten kunnen echter het hele jaar door worden geplant, voor blote wortel is dit niet het geval.


Er is ook een grote groep bollen (tulpen enz.) En knollen (Dahlia's enz.) Waar iedereen bekend mee is. bollen worden gespecificeerd met hun omtrek in cm, knollen worden genoemd als grootte I, II of III, wat een indicatie is voor hun gewicht (I het zwaarste). Groter betekent niet altijd mooier, sommige van de mooiste Tulp soorten zijn de kleinere, maar soms is de grootte van belang.